De Vereniging

Welkom bij RuiterSportVereniging De Kegelaer

Graag heten wij u hartelijk welkom bij onze ruitersportvereniging De Kegelaer. RSV De Kegelaer is opgericht in 1968 en maakt gebruik van een accommodatie, die eigendom is van Stichting Manege De Kegelaer. Onze vereniging verwelkomt zowel de recreatieve – als de wedstrijdgerichte ruiter of amazone als lid. Voor zowel de dressuur- als de springsport bieden wij u voldoende faciliteiten. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de accenten veelal op de dressuur zijn gaan liggen. Binnen de vereniging kennen we junior- en seniorleden (>18 jaar).

Enkele jaren geleden hebben ook beoefenaars van het westernrijden zich bij de vereniging aangemeld en maken sindsdien ook deel uit van de vereniging.

Wij zijn er trots op dat sinds november 2014 onze men afdeling actief is geworden.

Wij zijn een vereniging die openstaat voor iedere paardensport liefhebber die deze individuele sport in verenigingsverband wil beoefenen. Een hart voor het verenigingsleven is onontbeerlijk en wij prijzen ons gelukkig dat we de vereniging en accommodatie op hoog niveau kunnen houden. Dit is alleen mogelijk door de inzet en zelfwerkzaamheid van de leden.

De laagdrempeligheid van de vereniging uit zich ook doordat de leden vrijwel altijd toegang hebben tot de accommodatie om hun sport te beoefenen en daardoor medeverantwoordelijk zijn voor het behoud en het onderhoud van deze accommodatie.

Bovenal willen wij graag dat u zich bij onze vereniging thuis voelt en naast alle sportieve elementen ook eens aanschuift in de  kantine om met elkaar de gezelligheid van het verenigingsleven te proeven.